Si Integra is Latijns voor "intact worden"

Onze begeleiding richt zich op het proces van meer jezelf worden ofwel intact worden. Mensen waar we mee aan het werk gaan voelen dat ze steeds dichter bij zichzelf komen. Dit klinkt wellicht zweverig, maar het is in feite een kwestie van inzicht in gedrag en kiezen van een ander gedrag.

 

Uit ervaring weten we inmiddels dat werkelijke veranderingen pas ontstaan op het moment dat mensen (in)zien wat het effect van hun gedrag is en dat ze de effecten kunnen aanpassen door ander gedrag te kiezen, waarbij gedrag zowel innerlijk (gedachten en gevoelens) als uiterlijk (concreet zichtbaar handelen) betreft.

 

Je verandert niet je totale persoonlijkheid, maar je past alleen je gedrag aan om daarmee andere effecten te sorteren en meer jezelf te worden; je beter en sterker te voelen in je omgeving. Het staat ook voor een manier van werken waarbij het gaat om de interactie tussen mensen, en daarmee om ZIEN wat er gebeurt (wat doet de een en wat is de reactie van de ander daarop).

 

Integrum (Latijns voor intact) doet daarbij denken aan het woord integer. Integriteit staat hoog in ons vaandel bij het kijken naar en analyseren en bespreken van interactie. Het pure zien kan ontwapenende inzichten geven, houdt de ander intact en leidt daarmee tot reflectie op gedrag. 

 

De begeleiding die wij voor ogen hebben, beweegt zich in de driehoek van kinderen, ouders en school(of andere professionals). Als wij kinderen begeleiden nemen we daar altijd (voor zover mogelijk) ouders en professionals in mee. Bij de begeleiding van  ouders en/of professionals zien wij de interactie met een van de andere partijen als een belangrijk element.  Het logo van Si Integra verbeeldt  deze driehoek, waarbij de drie kleuren voor de drie partijen staan. De driehoek is niet gelijkzijdig, maar reikt omhoog. Hiermee wordt “groei door interactie” uitgebeeld. 

"Het is de kunst om steeds meer jezelf te worden, ofwel zoals je bent op je beste moment''